Utan grönsaker men med massa godis mår vi bra på denna "ö".

Hej alla hestar!

Här kommer en snabb update på inrådan av Hanna den energiska.

Skolan: Vi har läst en till artikel. Det var tråkigt men ganska gött. Imorgon ska vi dit i arla morgonstund (klockan tio) för att fortsätta sitta i klassrum och se dumma ut.

I övrigt har vi ätit lite för mycket godis samt kommit på att grönsaker vore bra att inkludera i maten. Vi jobbar på det. Idag åt vi till exempel på en vegetarisk restaurang. Men ingen av oss åt något med färska grönsaker. Dumt.

Idag var det varmt! Folk har börjat ha flipflop samt T-shirt. Det är fint.

Nu ska vi se en film innan det är läggdags! Det är ju faktiskt skola imorgon, någon måtta på goslivet får det vara.

Vi lämnar er med en fantastisk film som visar vilken tur vi hade som inte hyrde lägenhet av den här snubben (snubben som vi skrev om tidigare, han med solbrillsen):

http://video.au.msn.com/watch/video/dimitris-downfall/xe106ka?cpkey=2c2237d8-2999-46f0-b074-0d239372083a
Eftersom det inte är en youtube-video så kan vi ej embedda det i inlägget!
Fredis.

Megaseg fredag

Hejhej!

Idag är det lite segt. Igår var vi runt lite på skolan och så tittade vi på en lägga inne i stan. Det var en riktig unkarlslya med bajsränder i toan, men i övrigt var det flottigt som en stureplansfrisyr. Men vi sa tack och hej eftersom vi inte fick hyra kortare än 6 månader.

Sen åkte vi till Redfern och gick genom området (själva i mörkret!!) till Amanda och Cheppis hemliga bostad. De får inte ha besök och hade massa förbudslappar i hela stället. Vid tolv styrde vi kosan mot Kings Cross och World Bar. Vi åkte med världshistoriens grinigaste taxichaufför som klagade på att han lämnat flygplatsen för att komma och hämta oss och så skulle vi bara åka i fem minuter. Det blev långa fem minutrar.

World Bar var trevligt och vi beställde Skittles-dricka i en tekanna. Vi pratade med folk från the navy om att skjuta eller skjutas och sen blev klockan fyra och stället förvandlades till en köttmarknad av oanade proportioner. På vägen hem spatserade vi lite i Kings Cross som är någon form av strippklubbsnäste och blev obehagliga till mods.

Idag har vi bytt rum på hostlet och Annie har haft migrän, så jag fick kånka alla våra väskor från ett hus till ett annat. Nu äter vi chips och kollar läggor. Imorgon ska vi på visning på Bondi beach på ett ställe som verkar superduper, vi håller alla våra tummar och hoppas ni gör detsamma!

Här ser ni Annie på väg till skolan tillsammans med massa skoluniformsbeklädda kids. Hon tänker visst börja högstadiet istället. På bild nummer 2 är det konstigaste godiset australiensarna kommit upp med. Små jelly-bäbisar som dessutom har en slemmig insida. Är det verkligen okej att äta små bäbisar?


Cräjsy school.

Igår och idag var vi i skolan. På riktiga lektioner. Igår kändes det rätt fint. Vi hajade (sånt gör man här nere) vad folk sa, vi pratade lite själva och läraren var snäll. Den läraren är dessutom våran handledare i C-uppsatsskrivandet.


Idag hade vi en föreläsning på morgonen. Det gick medel. Vi förstod vad folk sa (när vi hörde dem, det var ett skitstort klassrum) men läraren verkade en smula hård.
.
På eftermiddagen hade vi en s.k. tutorial. Det kände värre. Samma lärare som i morse som med ett glatt flin sa "We are gonna do a quiz, It's just for fun". Quizet gick ut på att man skulle koppla samman ord med långa förklaringar. Orden var bland annat; Dependency ratio, Equilibrium, backbencher, Bi-cameral system osv. Förklaringarna var långa som hästar och vi satt med frågetecken där våra ögon brukar vara.
.
Vi har nu börjat ifrågasätta våra livsval. Dock hävdar universitetet att detta är normalt. De kallar detta för fas 2:
As the excitement wears off, you may begin
to notice differences between Australia
and home, start missing the life you are
used to and feel lonely and isolated. It is
not uncommon for students to feel quite
depressed and unhappy and to wonder if they
have made the right decision
As the excitement wears off, you may begin
to notice differences between Australia
and home, start missing the life you are
used to and feel lonely and isolated. It is
not uncommon for students to feel quite
depressed and unhappy and to wonder if they
have made the right decision.
Går att läsa hela universitets syn på detta i guiden för exchange-students "Road to success" http://sydney.edu.au/stuserv/documents/issu/2213_international_guide_internal.pdf
Känns bra att de har räknat ut vilka faser vi ska gå igenom.
-
.
En annan sak som är en smula påfrestande är att vi återigen bor på hostelet och måste leta bostad igen på grund av kackerlacksproblemet. Dock håller vi huvudet högt och Ida kollar upp framtida hyresvärder på internet. Hon visade precis upp en bild på en redig karl (dvs. en sån där brunbränd, snaggad kille med hår på bröstet samt solglasögon som det är fart i). För er som inte vet hur solbrillor-med-fart ser ut så kommer här en bild!

Sedan utbrister Ida om denna man:

 

 

"Han verkar vara någon form av smugglare!"



Annie: (tystnad)

 

 

Ida: Aha nej, smuggles måste vara någon form av badbyxa. What could possibly be inappropriate about that?

(Oklart vad hon menade med det sista.)

 

 

 

Sedan ringde Ida upp denna man och snackade lite.

 

 

Efter samtalet säger hon: "Han verkar vara en sån där fixare, han kan fixa allt."

 

Känns lite oklart det här. Tydligen ska vi åka och kolla på stället imorgon. Stay tuned för uppdatering.

 

Några bilder. (Som vanligt kan ni trycka på bilderna för att de ska bli större).

 

Denna visar hur det låter om det blir problem.

Denna demonstrerar hur man lagar mat efter att man har blött ner golvet närmast diskbänken.

Denna åskådliggör hur man sprayar ihjäl kackerlackor samtidigt som man ser helt sjukt cool ut.


Americans in da house och latinolover-Annie i farten

Hej bloggfanz!

Det har varit tyst här ett tag, inte för att det inte hänt grejer, utan för att jag (Ida) dragit ner stämningen ett par hundra varv.
Det är nämligen så att huset vi hyr har tjogvis med kackerlackor i sig (googla american cockroaches om ni vill se hur de "små" jävlarna ser ut). Det visade sig att jag har en rädsla av fobiska proportioner för dessa krälisar, så nu bor vi på hostel ett par nätter tills vi ser vad landladyn har att säga om saken. Som om det inte var problem nog så ligger hennes mamma på sjukan så hon har typ inte tid att träffa oss.
Dessutom sa hostelföreståndaren att "I guess almost everyone has them here" och "if you have them, they're probably in your whole house, they live in the walls you know!, vilket inte gjorde saken lättare. Men jag ska ta mig i kragen och söka upp samtalsterapeuterna på skolan och förhoppningsvis få nån form av KBT-behandling. Jag ser inte fram emot det.
Annie hanterar dock kackisarna som sällskapsdjur och har inga problem med att squisha och sopa upp dem. Hon är hård som sten.

Men... När det kommer till pojkar så är hon mjuk som en sammetsnäsduk. Vi har träffat två svenska flickor och igår kväll (när jag låg på hostlet och våndades över vårat hus och googlade kackerlackor) så svängde Annie sina lurviga tillsammans med dessa donnor nere på stan.
Hon träffade en karl som verkar väldigt spännade, men det är svårt att få reda på vem mannen egentligen är. Här kommer Annies knapphänta beskrivning:

Han är från Peru, har en söt mössa, random killfrisyr och fult slitna jeans.

Det dyker genast upp flera frågetecken. Söt mössa, är det en sån där virkad blåbäsmössa som barn har? Är det en sån som hans namn står på? Vad är en killfrisyr? Sen när började Annie godkänna killar med fult slitna jeans?

Jag tycker det låter oroväckande. Oroväckande är också att han ringde idag och ville träffa min kära sambo. Sånt gillas inte, inga band ska knytas i det här landet, och dessutom är det osvenskt att ringa dagen efter!

Vi har också tittat på TV och hört ganska mycket om Norge. Vilket skit.

Imorgon går vi i skolan, första riktiga dagen, så nu ska vi läsa två artiklar som ska vara klara till imorgon.

Håll ställningarna och glöm inte oss!


Inflyttade!

Hej alla blogglasare!

Har kommer ett inlagg utan vara basta bokstaver, men hall till godo.
Vi har flyttat in i huset, varit och handlat och sovit var forsta natt dar. Det gick bra, aven om vi maste kolla upp det har med skadedjur. Det finns massor har och det verkar vara ett vanligt problem...
Vi har hittat massa olika bugsprays i huset. I ovrigt ar huset tokfint! Vi aterkommer med bilder och en eventuell film nar vi har skaffat internet hemma. Vi kommer vara lite mer vack an vanligt ett tag nu eftersom vi maste fundera ut hur vi ska skaffa basta mojliga internet sa billigt som mojligt.

Hursomhelst. Vi borjade skolan ocksa, eller vi har snarare varit pa infotraffar for utbytisar. Vi har traffat folk och varit runt lite pa div. Folk ar trevliga och pratar loss. Igar forsokte vi aka med pa en school trip ut till manly men eftersom varan landlady ringde nar vi precis hade kommit fram och hetsade att vi skulle flytta in dirr sa blev det raka vagen hem igen (oj, nastan en Berger & Luckmann-lang mening*)


Eftersom detta ar en blogg sa maste vi ha med en lista. Det brukar sana dar bloggerz ha.
Denna lista har sina rotter i att vi var och handlade mat igar. Det var en djungel. Galna grejer de kakar har.

Saker som var svarast att hitta ett bra marke/bra pris pa eller saker som bara ar konstiga:

1. Gronsaker - De kostar skjortan har! Galna priser och broccolin ligger pa is(!).
2. Mjolk - Vad ar "skimmed milk" och varfor skriver de "99% fat free" ist. for "1% fat". Knaz.
3. Toapapper - Allt toapapper har ar tunt som ett silkespapper. Vad har de for stjartar har nere? Omtaliga?
4. Veggiemite - Verkar snusk. Ar ngt slags jastextrakt som de har pa mackan.






Aja, vi aterkommer med roligare blogginlagg nar vi fatt internet hemma igen! Om ni kanner ett trangande behov av att fa tag pa oss innan dess sa ar Annies mobilnr: +46424262388. Det gar bra att ringa Ida pa det numret ocksa.

Piz ut lovahz.

*Berger & Luckmann ar tva forfattare till en bok vi laste i sociologi A som inneholl meningar pa ca 50 ord.

Scenery

Hej lovers!

Nu är vi på hostelrummet, grejar film och äter chips till middag som vilka kriminella som helst.
Idag har vi inte gjort så himla mycket. Vi var på Bondi och kollade på marknaden. Den var fenomenal! Vi köpte dock inget som de snåljåpar vi är, men Annie var typ en millimeter ifrån att köpa en beggad skinnväska. Jag avstyrde och så gick vi och käkade asiatiskt. Vi spanade lite surfare och längtade efter sommaren.

Sen åkte vi till The Rocks som är det äldsta kvarteret. Med gammalt här menar de max 200 år, de har typ inget kvar som är äldre än så. Vi knatade runt på gratismuseum och fnyste åt allt "gammalt" de hade där.

Vi har alltså sett en del nya bitar av stan som vi tänkte dela med oss av här:



Imorgon ska vi till skolan eftersom introduktionsveckan börjar. Håll tummarna för att vi kan gå dit med hedern i behåll!

Letter directed to Malcolm, manager at IKEA Homebush Bay and David Hood, manager of IKEA Australia

Dear Malcolm and David

We could not find your email-addresses on the Internet or anywhere else, therefore we try to communicate with you through our blog.

Since we are from Sweden we have been frequent visitors at IKEA since the day we were born. We would dare to say that we, like many Swedes are IKEA enthusiasts. We know IKEA inside out, it has always been a major part of our life. Our apartments are filled with IKEA furniture.

With that said we have some suggestions on how you could improve the store here in Sydney. We visited the store in Homebush Bay, Sydney, yesterday. We noticed some differences, which were not of the positive kind.

Let us start with the restaurant:

1. Serving Swedish köttbullar with mash or french fries is an insult to the Swedish kitchen. The meal should be served with ordinary boiled potatoes. The amount of grease that ended up on the plate when the meatballs were served is also under criticism. Meatballs should be well cooked, have a nice crusty browning, they should not be swimming around in sloppy grease.

2. We went to get our obligatory lingon-drink but we could not find it. After a while we figured that what the restaurant referred to as long-on was actually the lingon. Please, spare us some time and frustration and write the correct words, you could just have a look at the bottles with lingonberry juice and jam that you have in the food store.

3. We went to IKEA with high hopes on the coffee. We thought IKEA would serve strong Swedish coffee. We were wrong. The coffee had a see-through colour and tasted more like tea with coffee-flavour. In Sweden, we like our coffe strong and black.

Overall, the store is nice and quite similar to the ones we have in Sweden. However some problems occured. Even for us who know the Swedish words of the products, it was hard to connect prices and product. Sometimes the actual product was on a shelf with prices of another product. When we were trying to find the blåbärssaft (blueberry juice) we finally found it under a sign that said BLÄR. What is BLÄR? The word BLÄ means "yuck" in Sweden and therefore we decided not to buy the blåbärssaft.

Sincerely
Ida & Annie


IKEA

Hej göttungar!
Idag vaknade vi sent. Det var en surprise. Men igår hade vi (mest Ida) planerat ordentligt för att ta oss till IKEA utan att behöva betala (Vi har zon 1-kort, IKEA ligger i zon 2. Dock får vi åka färja i vilka områden som helst). Glada i hågen begav vi oss till färjeterminalen och åkte i 50 minuter, so far so good. Dock stötte vi på hinder. Det första hindret var att vi trodde att IKEAs standard var en smula lägre här:

 

 

Insåg sedan att detta var något annat random. Oklart vad. Vi kom tillslut fram till IKEA och fick mysa loss.

 

 

Bra saker med IKEA: Det fanns salt. Maten var god. Det fanns billiga lakan. Det var uppbyggt precis som Uppsalas IKEA så det var lätt att hitta men svårt att hålla koll på vilket land man befann sig i.

 

Dåliga saker med IKEA: Allt var dyrare här än på IKEA i Sverige. Kaffet smakade knappt kaffe. Det fanns bara potatismos, inga riktiga potatisar. På ett ställe hade de skrivit "SAFT BLÄR - blueberry juice. OKLART vad BLÄR är. Rickspuckon, sa vi och gick vidare.

 

När det var dags att gå fastnade vi även i några andra affärer och insåg att IKEA kickade deras asses. Glada i hågen igen knatade vidare men hamnade helt otippat vid ingången till ett arbetsläger.

 

 

 

 

..jaha! tänkte vi. Arbete är faktiskt lika med frihet så vi gick raka vägen framåt. Visade sig vara en bro. Sedan var vi virriga och missade färjan samt åkte fel buss. Det tog oss ungefär 2 och en halv timme att komma hem. Men att gå vilse är lika med frihet. Eller nåt.

 

puss out


Fina fisken

Hej alla fanzzz!

Igår var en fin dag. Vi hade tänkt gå upp i ottan men av någon anledning blev det inte så. Vi skyndade dock en del och hann till Sydney Aquarium en bra stund innan resten av barnfamiljerna hunnit dit. Väl inne möttes vi av hajar, rockor, kräftdjur, sjöstjärnor, dugongs, pingviner och massa mer. Vi gick i gångar under enorma akvarier, klappade hajägg och såg när hajarna matades.

Efter detta åkte vi hem igen för att ta igen oss och gick ut framåt kvällen för att få lite mat i magen. I Sydney är detta lättare sagt än gjort av flera skäl:
1. Vi tänker inte betala 20 dollar för en pizza
2. De slänger in restauranger/pubar i något som ser ut som skolmatsalar, och det vill vi inte vara med om.
3. Det är verkligen inte lätt att hitta till restaurangerna/pubarna (på riktigt!).
4. Det är verkligen inte heller lätt att hitta maten inne på vissa pubar.
Igår ösregnade det dessutom så vi kände oss nödgade att gå in på en italiensk restaurang som serverade just 20-dollars pizza och dricka no-name öl. Det var dock trevligt och efter det släntrade vi vidare till en pub som faktiskt såg ut som en pub.

Vi vandrade ett tag och undvek några tunnelbanenedgångar som befolkades av halvnakna gubbar och annat tvivelaktigt folk och tog sen tuben hem. Annie slumrade in som ett litet barn och idag sov vi ut ovanligt länge, ända till nio. Nu ska vi ta färjan till IKEA och köpa husgeråd.

Hörs!

Dagens dåliga bildkvalitet beror på slapphänt kamerahantering och att det som fotades ofta befann sig i vatten och vägrade stå still:


Festlig frisyr på Fitzroy hotel.

Sådär swedish peepz! Nu drar vi ut och käkar, ölar och div. Ida har stajlat sitt hår. Hon tänkte först gå ut såhär:

 

 

Denna frisyr kallar hon för "den flygande palmen". Hon låter hälsa "mode är vad man gör det till" samt "det handlar inte om vad man bär, utan hur man bär det." Dock ansåg hon att denna frilla skulle kunna uppröra en och annan dam så hon valde istället denna:

Denna kallar hon för "lugg för en kväll".


Smell yah later.

Ghost tour

Nånting har hauntat oss på senaste tiden... Nämligen broschyrer och reklam för The Rocks (äldsta stadsdelen i Sydney) Ghost Tour. Nu har vi varit inne på hemsidan för spektaklet och fick ont i magen när vi såg att det kostade 42 dolares. Så mycket kan ju ingen med skam i kroppen ta för en guidad tur.

Enda lösningen är alltså att vi följer efter på avstånd. Om någon frågar svarar vi inte, utan låtsas vara spöken. Inte så svårt med tanke på vårt bleka yttre. Det är alltså planerna för morgondagen. Sov gott sweethartzz! ...om ni kan...

Ungefär såhär tänkte vi se ut. Ida övar framför spegeln just nu. Annie har vanan inne.


It was a joke

Hej bloggen!

Idag har vi softat runt i Royal Botanic Garden, det var fancy. Förutom att det var en fin park där människor låg utspridda som döda sillar så bjöd den även på både fladdermöss och vita papegojor, för att inte tala om den fina utsikten vi hade mot stadskärnan.

När vi tröttnat på att softa runt åkte vi hem för att möta upp vår landlord på hostlet. Hon va som vanligt proper när vi sprang in med andan i halsen (eftersom vi glömt att ta ut pengar till depositionen och fick leta som dårar efter ATM:s bara för att upptäcka att vi inte fick ta ut tillräckligt mycket). Hon hade ett avtal med ett 50-tal klausuler som vi jobbade oss igenom medan jag (Ida) drog upp mina "viktiga papper" ur en svart plastpåse. Annie var bättre förberedd och kunde till och med svara på hennes frågor med annat än "Öööh... I don't know". Tillslut var pappersjobbet klart och landlorden drog ett skämt. Vi svarade på vanligt svensk-torrt vis vilket ledde till att landlorden kände sig tvungen att titta skeptiskt på oss och säga "It was a joke...". Efter detta skojfriska avslut skakade vi hand.

Nöjda drog vi hem till vår svensk-kompis Gabriella och kollade in hennes boende och fortsatte sedan ner till King Street och åt på vårt favvo-hamburger-hak Moo Cow, sen köpte vi godis och drog hem.

Vi förstår att vi enbart ger en positiv bild av Sydney så därför bör vi nämna några av baksidorna:
- Bussarna går sporadiskt. Ibland kommer de varannan minut och ibland först efter en halvtimma. Det står inte heller vart de går. Lite av en chansning varje gång alltså.
- Folk är trevliga, men när vi med andan i halsen frågar efter närmaste ATM så vill vi inte småprata. Sånt fattar de inte.
- Sydney är världens sjätte dyraste stad (källa DN) vilket ständigt gör sig påmint i våra studentplånböcker.

Hörs då galningar!

PIXX:


Bilderna är från vänster: Fladdrisarna, papegojor x2, Sydney x2 och så Annies drömska blick på Moo Cow.

Streetsmart

Idag har vi sovit ut, iaf till 07:52, sen kunde vi inte sova längre. Verkar som om vi inte har kommit i fas än... Annie ligger i sängen och kollar på sin favvoserie Dunderbjörnarna och jag håller ställningarna här. Idag ska vi till Royal Botanic Garden och titta på fladdermöss och så ska vi till skolan och kolla upp lite grejer. Inte så späckat schema mao.

Om ni vill kika på gatan där vi ska bo så är det en streetview-länk här.

Hör senare!

De stora händelsernas dag

Händelse nr 1: Vi är med hus!

Nu är äntligen letandet över! Vi har hittat ett fantastiskt mysigt hus till normalkostnad. Det ligger på gångavstånd från Universitetet och nära tågstationen, dessutom är det nära pub- och secondhandgatan som vi gillar bäst.
Vi var och tittade idag och det var så mysigt att vi smälte direkt. Huset är gult och har två våningar; undervåningen har vardagsrum, matplats, kök, badrum och en liten uteplats, på övervåningen finns två sovrum och balkong. Det är mycket tegel, stora fönster och gamla kaminer. Vi gillade det skarpt, imorgon skriver vi avtal och på tisdag flyttar vi in! Ni får komma och hälsa på när ni vill!

Händelse nr 2: HP!
Vi var på Harry Potter på IMAX och det var fab! Typ 30% av publiken hade klätt ut sig och någon hade tagit med ett spädbarn som ackompanjerade filmen med illvrål. Det var en tipptopp-film som får 10 av 10 aussie-poäng.

I övrigt har vi ätit på gotti-gotti, försökt öppna bankkonto (ska dit imorgon med våra pass eftersom körkort och ID tydligen inte funkade), druckit öl på en grekisk restaurang och surfat (på nätet).

So long lovers!



Bilderna går att förstora om ni klickar. De föreställer Ida på HP, Annie på HP, IMAX-salongen och slutligen Annie utanför butiken Crazy Horse på vår tidigare omnämnda favvogata i Newtown. Håll till godo!

Tack och godnatt.

1. Tack till pappa P eftersom han kollade upp dödsfågeln och dessutom höll med om att det var en dödsfågel.
2. Tydligen är det okej med sexistisk reklam här i Aussie. Såg precis en reklam där de sa "Don't worry if your wife drives the car, we have excellent insurance for you".
3. Harry Potter-dags imorgon. He ska bli så götti götti (Det får heta götti med Ö eftersom vi har hittat världens bästa matställe på uni som vi har döpt till "gotti gotti").
4. Idag satte det sig en tant jämte oss på en bänk. Hon pratade non stop i ca en kvart. Hon var söt och sådär. Det tråkiga var att hon pratade sluddrigt och fort, vi förstod ca 10% av det hon sa. Vi satt och hmm:ade och okey mate:ade och tillslut fick vi lura henne att visa oss till en adress som vi redan visste var den var för att bli av med henne. Vi har sett henne förut. Hon sa att hon var ute och gick varje dag. Eventuellt adopterar vi henne.
5.  Det är sent. God natt alla fanz!

Leta leta leta

Nu är det morgon och vi ska ut och leta boende igen. Vi har hittat en annons som vi tänkte testa:



Tjing tjong!

SPECIALINLÄGG: Fråga samt livet med apostlahästarna

Okej.
Först och främst, innan inlägget får handla om våra liv, så måste vi ställa en viktig fråga. Vi har nämligen stött på en slags dödsfågel lite överallt i den här staden. Främst på campus, det känns därför viktigt att vi vet vad det här är. Kolla på bilden och berätta, dirr! Som vanligt kan ni trycka på bilden så att den blir större.

 

VAD ÄR DET FÖR DÖDSFÅGEL?



Till det vanliga inlägget: Vi har varit så vansinnigt trötta på kvällarna. God natt har ägt rum mellan 17.00 och 22.00 (22.00 var rekord och det var endast Ida som var uppe så länge). Vi har undrat varför. De självklara anledningarna är jet lag, dåliga matvanor samt allmänt lata personligheter. Men idag kom vi på en till. Vi satte igång en stegräknare och insåg att vi idag gick ca 17000 steg. De tre sämsta grejerna med detta är att; man får ont i apostlahästarna, nagelacket på tårna färgar strumporna röda samt att man blir hungrig hela tiden = dyrt.

Idag fortsatte The House Hunt. Vi tittade på tre hus, alla inkluderade övriga hyresgäster. Vi har blivit giriga och tror att vi hellre vill ha ett hem där vi inte behöver bry oss, känna lukten av eller se andra. Det första huset hade dessutom ett skräckfilmshus precis vägg i vägg. Sjukt onajs.

Men vi är vid gott mod och husjakten ger oss tillfälle att lära känna stan. Börjar kunna gå på vissa gator utan att konstant kolla på kartan = fint.

Annat som vi har gjort idag är att åka färja. Det var sjukt fint. Såg operahuset och lite sånt. Ida är kissnödig hela tiden, det är mysigt. Känns lite som att ha ett barn med sig. Väldigt självgående och okramigt sådant, men ändå.

Dagens två bilder. Bild ett visar att de låser in barn här. Bild två visar skräckfilmshuset. Håll till godo!

 

 


Darling Harbour och Chinatown

Idag har vi tittat på läggor. En lite mindre som var helt okej och en större utan kyl och möbler. Inte 100% success med andra ord. Men imorgon har vi två nya visningar, så vi är fortfarande vid gott mod.

Vi var i Darling Harbour också och bokade lite fina biobiljetter på världens största IMAX-theatre. Vi ska nämligen gå på Harry Potter-premiär den 13:e. Om jorden kretsar kring solen så kretsar våra liv just nu kring Harry Potter.

Vi kikade också runt lite i Chinatown. Det var fint och massor med blingbling till bra pris kan vi lova. Annie köpte på sig 50-cent smycken och DVD:er om samurajsvärd. Sjukt ovärt.

För övrigt har vi försökt lära oss tunnelbanesystemet vilket inte är det lättaste. Vi försökte hitta en bra klädbutik också, och Annie passade på att skälla ut ett stackars butiksbiträde för att det inte fanns normala kläder i den här stan. Han sa i princip bara "Sorry, I know..." och tipsade om Cheap Monday jeans för 90 dollars. Så lättlurade är vi minsann inte tänkte vi och gick till Hungry Jack och köpte burgare. Sen åkte vi hem.



Bilderna föreställer taket i ett lusthus (?) i Cina Garden, Koi-fiskar i China Garden, Paddy marketplace och Darling Harbour i strålande solsken.

Att skaffa boende i Sydney är som att sänka ett lod i Siljan

Gomorron alla fanzz!

Nu är klockan sent här i Sydney (typ 18) och vi har, som de tanter vi förvandlats till, redan gjort oss i ordning för kvällen. Vi trodde att vi skulle fixa det här genom att sova 14 timmar inatt, men icke.

Idag har vi uträttat underverk som vanligt. Vi har letat boende och redan imorgon ska vi på två visningar. Vi (Annie) har också införskaffat ett Australiensiskt nummer och idag har hon ringt tre samtal och tagit emot ett. Hon uppger att alla fyra var av trevlig karaktär. Hon låter hälsa att om ni var lika trevliga skulle hon ringa er också.  I övrigt har vi mest vandrat runt i random områden och upptäckt följande:

- Sydneys övergångsställesljud låter som inget annat, typ ett skott med en laserpistol
- Det finns asiater i horder här
- Det bor dödsfåglar på universitetet
- Hundarna står blickstilla och ger inte ett ljud ifrån sig (är de ens på riktigt?)
- Vi har bara sett en surffrilla
- Övergångsställena har inga ränder, ändå gäller zebralagen och de kallas zebra-crossings
- Arkitekturen gör att det känns oklart hurvida det är 1950-tal eller 2010-tal
- Det finns 3 meter höga blommor
- De gillar trappor och sirliga järndekorationer
- Second hand är värt här
- De har typ inget salt på restaurangerna!!!!

Dagens fina bilder; avskräckande reklam för dop, Viking-restaurangen vi hittade och Annie på second hand (om ni trycker på bilderna så blir de större).


Hej Sydney!

Hallå därute i cyberspace!
Vi är i Sydney. Temperaturen är ca 15 grader, strålande sol och vindigt. Tolvtimmarstrippen mellan Beijing och Sydney var på gränsen till vad vi klarade av. Det gick knappt att sova, nudlarna smakade slempropp och filmerna var sisådär. Jag (Ida) slog dock pers i fruitninja så jag är ganska nöjd ändå. Dessutom slapp vi helt gå förbi tullen eftersom vi såg så oskyldiga ut, så inga breaking news där heller.
Nu är vi åtta timmar in i framtiden jämfört med er och det märks vill jag lova. Annie har fått tillåtelse att vila ögonen en kvart medan jag gör detta. Vi har varit på skolan och grejat med ungefär hundra grejer. Det är en fantastisk skola! Nu ska vi snart gå och handla proviant och förnödenheter och sen ska vi kanske sova. Vi har hört att det är okej att gå och lägga sig vid 19-snåret, och nu är det bara ca 2,5 h kvar.

Här får ni en snygg bild från hostlet, vårt rum har en Samara-trappa.


Sen får ni dagens bästa. Våra Student Cards som visar ungefär hur härliga vi är just nu.

Peace out!

Rapport från kinesland och omröstning deluxe

Resan gick som den skulle, dvs. vi landade. Maten var god och böckerna vi inhandlat rådde bot på tristessen. Dock var filmen klart medel och ingen kunde sova. Vi landade i Peking ca 9.00 pekingtid, 3.00 svensk tid.
Vi lyckades komma ut från flygplatsen och satte oss i en taxi. Föraren förstod ingen engelska och han gormade och skrek medan vi försökte förklara att vi ville till "Mao, you know, the masoleum" or "city center, town square, something in the middle" Till slut, efter bilköer i ca. en och en halv timme där förarna bytte filer lika ofta som vi byter luft i lungorna, var vi framme vid himmelska fridens torg.
Vi gick ur bilen och möttes utav ca 30 graders värme. Det konstiga med denna värme var inte bara att man ville dö en smula, utan även det faktum att smogen gjorde att man tänkte att det var mulet, men solen stekte ändå skiten ur en. Alla göttiga kineser hade tunna sommarkläder och paraplyer som skydd mot solen. Vi hade packning, långbyxor och tjocktröjor, det kändes mindre bra. Vi gick ett varv och tog en taxi tillbaka till flygplatsen.
Nu har vi ätit kinamat, kollat på dyrt smink, druckit kaffe (blaskigt trams, american "coffee" är töntigt). Vi lyckades efter många om och med skaffa WI-FI-inlogg här på flygplatsen. Man får däremot inte logga in på Facebook. Vet inte om vi vågar testa några andra sidor som vi hört är förbjudna här.
Lite snygga pixzzz:
Och här kommer bloggens första OMRÖSTNING!! Vilken flygplansmat är fräschast? Rösta höger för Idas vegetariska, hälsosamma, hindu-anpassade, järnrika och framförallt snyggaste mat, eller om ni är losers kan ni
rösta vänster på Annies svettiga köttbullssubstitut med slemmiga räkor och sliskig mazarin. Låt röstningen börja!

Tid kvar till ankomst: ca 14 timmar. (landar 6.40 Sydneytid, 22.40 Uppsalatid).
Status: Annie: En smula oklart, har varit vaken i 24 timmar. Svettig och seg men vid gott mod. Ida: trött i både kropp och själ och har fått skavsår i munnen av alla turkisk peppar som hon klämt i sig. Känner att det är dags att dra till gate så vi inte missar planuut! Hjälp!

Rapport från Arlanda

Nu sitter vi i vänthallen och väntar på att den milslånga kineskön (kö=när folk står på led och väntar) ska avta. Sen går vi på. Tid till avfärd: 35 min Status: Ida är dödstrött och kissnödig. Annie är nu lugn som en filbunke. Dock har hon stängt av sin telefon eftersom hon inte vill läsa alla era vackra sms och återgå till det tidigare ångestfyllda stadiet. Ni får vackra ord tillbaka när läget är stabilare. Fred ut, Sverige!

Avfärd & tidsskillnad.


Kunde självklart inte somna igår så kollade upp det där med tidsskillnaden. Den här tiden på året, fram till att Sverige byter till vintertid samt Australien till sommartid så ligger Sydney åtta timmar timmar före. Efter byte, 10 timmar före.
Jag har en smula svårt för det här med blogginlägg. Har skrivit och raderat ca. 15 ggr nu, men jag vänjer mig nog. Idag får det dock bli kort och koncist.

Tid till avfärd:
6 timmar (om man räknar avfärd från Uppsala).
Status:
Annie: Sovit ca 4 timmar, ska duscha, dammsuga och spela mario kart med Tesse och Jakob.
Ida: Vet faktiskt inte, vågar inte ringa. Men en kvalificerad gissning är att hon ömsom packar, ömsom lägger sig i fosterställning vid Jonas fötter och säger saker som "åååååååååååååååååååååååååååå"

hejdå alla fanz!


Dagens lunch: KEBAB! Igår var det fest eftersom alla ville fira att vi ska åka till Australien. Inte ett öga var torrt eftersom våra vänner var så rörda över den fantastiska frihetskänslan i att slippa oss ett halvår. Idag har vi också sagt hejdå. Det blir många hejdå's nuförtiden. Vi kommer sakna er snart!

Tid till avfärd: 49 timmar 50 minuter
Status: Annie har packat och städat men övertrasserat i vikt och måste därför omprioritera. Ida har slagit nytt rekord i Fruit Ninja och har varken packat eller städat ännu.

RSS 2.0