Sista veckorna i Sydney

Yo alla görgoa fanz!

Det har varit tyst ett tag. Det blir så ibland. Beror förmodligen på att vi har klämt ur oss ca 17000 ord var och behövde andas. Nu väntar vi på svar från våran handledare, sen kommer vi väl få ändra 16999 ord var.

Annat som vi har gjort är att gå på avslutningsmiddag samt efterfest med de andra utbytesstudenterna på socionomprogrammet. Universitetet bjöd, det var gott osv. Vi har även i god svennemaner tittar på Wallander på en söndagkväll. Med engelsk text iofs, men ändå, kändes som hemma! En av våra professorer verkar ha lärt sig allt hon kan om Sverige från Wallander. Det är intressant.

I övriga nyheter så har Idas föräldrar kommit hit! Det är fint, de verkar trivas! De har surfat, flyttat in i Bondi och allmänt betett sig lite som vi gjorde i början. Igår tog vi med dem till Australian musemum samt Botaniska trädgården och operahuset. Vi berättade även för Wille att man får bada i alla fontäner i Australien, det tog han fasta på som ni kan se nedan.


Bild ett är de flesta av utbytesstudenter, mitt ben är oklart. Bild två visar hur Wille roade sig på ölfestivalen som vi andra fann mycket roande ändå. Bild tre visar när Wille badar loss i centrala Sydney.





Lägesrapport

Tjenixen sfixen!

Ibland frågar folk hur det går med C-uppsatsen. Då brukar vi svara "håll käften". Men här kommer en exklusiv inblick i våran nuvarande vardag. En vardag som enkom består av uppsatsskrivning.

Idag var det 29 grader och toksol. Ida och jag satt i biblioteket fram till 20.00 och pluggade. Det ser ut såhär:


och såhär:


Men det är inte bara tråkigt förstår ni. För ibland stöter man på sånt här:


HAHAHAHAHA PSYKHORA!!!!!!!!!!!!!! OBS! Det är roligt!!

Ibland kan även de mest seriösa forskarna döpa sina arbeten till något kul:


Hahaha, man kan se framför sig hur Glyn ba "hmm, det här sög ju, jag döper skiten till "Ology Schmology". Ska döpa min uppsats till "uppsats schmuppsats".

Sen ska jag ge ut den på det här förlaget:


Hahahaha, SAMLAGET, Oslo... 'nuff said.

That's it for today, folks.

Alla måste skratta.

Back to reality

Hej bloggen!

Nu är vi tillbaka i Sydney. Jag (Ida) sitter och "pluggar" medan Annie gör sig redo för Peruanparty och Jonas är och har klätterdejt.

Anledningen till det här blogginlägget (som om det måste finnas anledningar till att blogga) är att vi har varit i Geelong. Jajamän, ni trodde kanske vi drog till Melbourne, men icke, det blev fina boganstaden Geelong där Stigma bor. Inledningsvis vill jag klargöra några nya definitioner och termer vi lärt oss:

Bogan (kunde vi sen innan men kanske inte ni): Redneck, lantis och liknande
Goon: Billigt vin på dunk
Markera: att vara först på en person av intresse och markera sitt revir så att säga
Stigmatiserad: En person som träffat och hängt med Maja och Stina
Dagens Salvador: Att sammanfatta dagen med en liknelse till en målning av Salvador Dali
Åka av great ocean road: sista utvägen
Rödräven: det enda som kan splittra Stigma
Kjedligt: lite trist, träligt och allmänt dålig stämning
Lite stressigt: när klockan är 8-9 och Stina ska hinna till puben före 03.

Detta sammanfattar helgen ganska så bra. Vi var på fin tur på Great Ocean Road, såg kängärus och spanade på vattenfall. Var på pub i Geelong och fick finfin middag av tjejerna, tittade på Melbourne en sväng och spelade minigolf in the dark (det sista är dock inte så extravagant som det låter).

Nu till bilderna:



Bild 1: Ida och Annie unnar säj å göttar säj före avfärd. Bild 2: Jonas och Annie går på planet. Bild 3: Stannar vid 12 apostlarna på Great Ocean Road. Bild 4: Maja, Stina och Annie spanar ut över havet. Stina är stenhård som vanligt. Bild 5: Två av apostlarna. Så jädrarns smuckert. Bild 6: Maja njuter i solen efter en köpp kaffe i Melbourne.


Hej alla homo ludens!

Nu har vi inte skrivit på en evighetet. Sen sist har vi egentligen bara skrivit på våra uppsatser. Just nu famlar vi i mörkret och försöker passa ihop metod med forskningsresultat så att säga. Vi har liksom en egen metod där vi jobbar baklänges. Så så går det med C-uppsatsen om det är någon som undrar!

Idag flyger vi till Melbourne för att hälsa på Stigma. De har lagt upp ett schema åt oss så det känns göttigt. I övrigt går tiden snabbt här och folk pratar om "den kallaste våren på länge" så allt är precis som i Schwädän.

Igår anmälde vi oss till kurser under våren utifall att vi inte skulle få jobb precis när vi kommer hem. Vi kommer läsa Kvinnor, karlar och krig på Försvarshögskolan. Den ni!

Här är en bild från våran första föreläsning i integrative studies (där vi lär oss kritisk reflektion och att söka jobb. KUUUL!). However, märk väl vad som står bakom kvinnan på tavlan. Kursen som vi går är socionomstudenternas sista här i Aus innan de tar examen, så det kan mycket väl vara så att kvinnan skrev dessa ord.


OBS

FYI: Annie har skaffat sillisar och Jonas har skaffat ett apansikt.
BTW: Asbra paint-skills.

Brott och straff

Yo!

Idag tänkte vi att vi skulle gå till botten med vem som hade bajsat på toagolvet. Amanda och Cheppih har svurit på bibeln att det inte var dem (jag försökte också svära på bibeln, men Ida sa att det inte dög när jag gjorde det och muttrade något i stil med "handen skulle ju brinna upp om hon ens nuddade bibeln"), det fanns alltså bara tre misstänkta kvar: Ida, Jonas och jag.



Ida började det hela med att försöka få Jonas att erkänna. Han vägrade yttra ett endaste ord...


Ida gick då i rask takt vidare och låste fast mig i golvet. Jag var dock hård och öppnade inte käften överhuvudtaget.


Jag tyckte då att Ida hade gjort sitt som åklagare. Tog över och fritzlade helt enkelt båda två. De fick inte komma ut förrän de erkände.


Jonas fick hybris, tyckte att det fick vara slut med tjafs och satte sig rätt och slätt i domarstolen.


Det visade sig efter en lång rättegång att vi alla var medskyldiga och vi låste helt sonika in varandra i samma bur. Visade sig att Ida är mest flyktbenägen. Hon har nog en bajs begraven någonstans.








___________________________________________________________________________________________
Viktig sak: Vi bytte till sommartid idag så vi ligger numera 9 timmar före er slappskallar.

Vi vann igen

Hey ho!

Idag har vi varit ute till havs. Efter att gårdagen spenderats hos tyskan och snubben hon hyr rum hos med svenska "kottboullaaahrr" och sticky chocolate cake så bjöd de på Bondi-tips idag. Det blev kajak i Botany Bay. Team Tori (Annie och Ida) var såklart grymmast och lyckades efter lite otakt, sick-sack körning och collisioncourses med diverse fartyg inledningsvis vända trenden och tillslut ta sig om Ö-teamet (Amanda och Cheppi som är notoriska paddlare från storön Gotland). Singelpaddlarna; tyskan, aussiesnubben och Jonas körde lite mer recreational paddling och verkade inte förstå tävlingsinslaget.



Vi hamnade också på en fin strand med massa snäckor och utmärkt vy över Harbour bridge. Dock fotade vi inte där eftersom det var vattenkaos i kajakerna.

Tjipp å hej!

RSS 2.0