Fräscht

Tänkte dela med oss av den senaste tidens freshness. Vi har ju lov. Det innebär att vi spenderar dagarna i lägenheten med att plugga, plugga och plugga. Eftersom vi knappt går utanför dörren finns inget behov av duschning, sminkning eller uppfräschning i största allmänhet. Samma kläder i en vecka har ju ingen dött av heller. Ungefär såhär kan det se ut:



Som ni ser är Annie lite frustrerad på bild ett, och på bild fyra har det spårat ur helt. Ida äter dygnet runt och Jonas tjurar och säger att han måste få tid att "jobba".

I morse ökade fräscheten i lägenheten med ca 1000 procent också när Cheppi frågade "vem är det som har bajsat på badrumsgolvet?". Ingen vill ta på sig händelsen, men bevismaterial är dokumenterade och en känsla av att något indiskt måste ha intagits för att åstadkomma nyans och konsistens på objektet ska förhoppningsvis leda oss till den skyldige. Bevismaterial A och B (känsliga tittare ombedes att blunda):

That's all for now folks! Den rafflande uppföljningen av toalettincidenten ges på begäran. So long!


Intranätet och planning on planeing

Tjena era björnbusar!

Eftersom vi inte har haft internät senaste halvåret har det varit tunt med blogguppdateringar. Ni har förstås bitit av er naglarna och slitit ert hår i oro. Eftersom vi fått så enormt många oroliga kommentarer på bloggen och till våra e-postinkorgar (NOOOT, varför bryr ni er inte om oss!?) så kan vi nu lugnt meddela att vi är vid god vigör och har hälsan i behåll. Vår landlord har betalat telefonräkningen och internet går smooth igen.

Så fort internet var på gång drog vi på oss spenderarbrallorna och köpte resor. Så här ser planen ut (hahahha):



Om ni inte fattar den snygga bilden kommer en förklaring. I oktober åker vi flugplan till Melbourne och hälsar på Stigma. I november när jättetopsen kommit drar vi med bil till Brisbane, skickar hem tösabiten och fortsätter till Denpasar, Bali. Efter några välförtjänta dagar på stranden där pyser vi till Kuala Lumpur, dricker ett par drinkar och i mitten av december ska vi vara tillbaka på Arlanda. Ve och fasa!

Sååå... Vad har vi gjort sen sist? Vad gör folk egentligen utan internet? Vi har surfat (på vatten, vi hade ju inget internet daaah) och solat (och badat) en hel del. Vädret var riktigt bra förra veckan. Den här veckan har vi spring break så därför har vädret blivit sämre och det har regnat litegrann (inte för att det spelar någon roll för oss, vi har bara lektioner på måndagar). Vi har även druckit diverse öl, råkat gå på en dejt (Annie), klättrat (Ida), spelat dota, varit på powerhousemuseét (en besvikelse, alla barn stog och tog plats vid de interaktiva, roliga grejerna) och pluggat.

Det om det. Hur äre hemmavid då?
Pyss

En bild i timmen (nästan) - Lördag

Tjossan! Tänkte återigen använda oss av "en bild i timmen"-inlägget för att visa hur en lördag kan se ut i Sydney.
12.23 Dags att åka in mot The Rocks. Jonas är sjukligt exalterad över att få turista lite.
13.37: (Eeeeeliiiiiiiit). Efter en liten vandring i The Rocks där vi hånat Sydney för att de säger att saker är gamla där, fast de är byggda typ igår så slog vi oss ner på en restaurangs takterass för att äta lunch. Jonas är skeptisk som vanligt.
14.46: Vi möter upp våra kära flat mates för att ta färjan till Manly. Nu är det visst Ida som är en smula skeptisk. Anar en viss oro i Cheppihs ögon också, men det sket jag i. Är det sol ska man till stranden, så är det bara.
15.36: Chillaxar på Manly beach. De här två turturduvorna frös, satte på sig sina matchande fleecetröjor (ej i bild) och var allmänt mesiga. Detta medan jag, Amanda och Cheppih badade. Jag kände mig dock ca 50 år gammal när jag utbrast "Jag ska inte doppa huvudet, jag har ju faktiskt linser." Att bli mer och mer som sin mamma för varje dag som går är tydligen en del av livet.
16.52: På färjan på väg hem. Fanns inga sittplatser så vi fick sitta i trappan. Men inte hänger Ida läpp för det, hon har nämligen köpt godis!
17.48: På bussen på väg hem. Oklart varför Cheppih leker blåsfisk, Amanda leker levnadsglad och jag maffiaboss. Eventuellt fanns det knark i havet, eventuellt.
18.30: Cheppih är utomordentligt exalterad över den enorma kartongen öl vi köpte. Men först ska hon äta nudlar, för det gör hon varje dag. "Man ska bevara gamla traditioner" - Gammalt arkeologordspråk.
19.10: Ida och Jonas befäster könsroller. Ida lagar mat, Jonas "vilar efter en hård dags arbete".
21.00: Ida antecknar saker av värde från filmen "Joe jättegorillan". Oklart vad det har med hennes C-uppsats att göra, men hon samlar på sig information i en rasande fart.
21.30: Dags att spela galenpanna. Jonas har svårt att fästa lappen i pannan. Han skyller på dålig tejp. Vi andra tippade på att det var alla rynkor som var i vägen.
23.30: Cheppih tyckte att det var dags för oss att bege oss ut i natten. Hon hotade med att börja sjunga opera om jag inte satte på mig skorna på dirren. Jag skyndade mig.
01.13: Jag, Cheppih och Amanda befinner oss på Bondi hotel. Det kommer fram grabbar som vill ragga på Amanda stup i kvarten. Amanda säger "Can you please leave". Eftersom Amanda har ett ängla-ansikt så ler de, tackar för sig och lommar iväg. När jag säger sådana saker så skriker, gormar och skäller grabbsen på mig. Kan eventuellt bero på att jag har ett häst-ansikt. Ni undrar såklart var Ida och Jonas var? De var hemma och sov eftersom de skulle upp i arla morgonstund och klättra. Hälsosamt, tänker ni. Vad kan vara mer hälsosamt än öl, tänker jag.
03.58: Dags att gå hem genom natten i uppförsbacke. Amanda pekar fuck you. Snällt.
Dagen efter klockan 13.40: Den här lägger jag mest upp eftersom det var 29 GRADER IDAG!!! Jag har dessutom hört att ni där hemma har börjat ha på er fårskinnstofflor och sånt. HAHAHAHAHA.

Annielägna frågor.*

Vi får in en hel del frågor via mail samt i kommentarsfältet så här kommer svaren.

Hej! Jag har hört att man kan ge pengar till er så att ni kan gå på parklife. Vilket konto sätter man in pengarna på? Och hur mycket vill ni ha?/Ingvar

Hej Ingvar! Vi vill inte riktigt skriva ut några kontonummer här men vi skickar det i separat mail till alla som lämnar sin mailadress i kommentarsfältet. Vi har fyra olika konton så man får gärna betala mycket och till alla konton. Vi menar att ett konto kanske blir sårat om alla andra konton får pengar.

Heeej! Ni är så snygga, fräscha och fantastiska. Sexiga helt enkelt. Ida ser så sjukt fit ut också, hur göra hon det? Annies hy har så fin lyster, hur fixar hon det?

Heej! Tack så mycket! Det värmer. Ida går på en strikt öl-, godis- och kakdiet och så brukar hon vara vaken länge på kvällarna. Det är säkert det. Gällande Annies hy så brukar hon sova med sminket på samt inte torka sig runt munnen när hon äter flottig mat, så att flottet kan gro in (tänk pizza, nachos och sånt).

Tjabba! Ni verkar veta allt om att smälta in i ett nytt samhälle. Jag är imponerad. Har ni några tips?

Tjänarä. Jomenvisst har vi några tips. För det första så måste du vara snygg, annars går det inte så bra. För det andra kan det vara bra att kunna språket. Den mest användbara frasen är "HAVLÅV VATT ARE JU FÅR VANN?!". På tunnelbanan; gå bara, stanna inte och tveka, det är bättre att åka fel och se nöjd ut än att åka rätt och skämma ut sig genom att fråga. Image är allt, folk! Glöm aldrig det. I övrigt kan det vara bra att skryta lite om svenskt kaffe, då brukar de försöka ge en kaffe, alltid en väg in. Funkar inte något av ovanstående går det bra att klä av sig naken alternativt flörta hämningslöst.

Hur går det med C-uppsatsen?

Håll käften.

Ni är så bra på att skriva blogginlägg. Hur känns det när ni har ganska dålig besöksstatistik?

Tack och käften, vi grinar jämt när vi kollar på statistiken.

Jeans eller leggings?

HAHA VAH? Gå och läs en annan blogg.

Har ni några bloggtips?

Se sårad ut så fort någon säger att de inte läser eran blogg. "Skuld skall åläggas alla." Gammalt Annida-ordspråk.

Hur gamla är ni egentligen?

Käften.

Vilket rugbylag håller ni på? / Jonas

HAHAHAHA åk hem.

Hur ser ni egentligen ut när ni surfar?

Snygga utav bara attan, tackar som frågar. OBS! Det kanske ser ut som att det är samma person två gånger men det är faktiskt Ida på första bilden och Annie på den andra. Vi kan väl inte rå för att snygga människor ser likadana ut. Är man snygg så är man.

Hur blir man så cool som ni?

Ha, glöm det. Det går inte. Ingen kan bli AnnIda. (Möjligen Stigma i Melbourne, men säg inte det till dem).

* Ordvitsen i titeln tillhör Jonas, jag börjar nu överväga om han får stanna. Jag har en speciell plats i mitt hjärta för folk som drar ordvitsar.



Update

Tjena alla bloggvänner!

Just nu sitter vi i läggan och "pluggar". Tänkte skriva en liten update om helgen och de senaste dagarna. I fredags tog vi en svängom i Bondi och klarade av DVine, Stuffed Beaver och Bondi Hotel på knappa 5 timmar. Inte illa av oss.

Lördagen segades det en del och sen åkte Ida och Jonas på Shenanigans Adventure Team Competitions (klätterspråk för lagtävlingar, öl och pizza).

I söndags bestämde sig Annie för att behålla helgstämningen genom att linka ner på stranden och hälla i sig sangria tillsammans med tyskan. Ida och Jonas åkte till IKEA för att inhandla hemmakontor, men viktigast av allt: lingonsylt.

Sen har vi typ bara vart i skolan, pluggat, surfat, ätit mat, sovit, kollat TV,läst och spelat dataspel (Annie har blivit SIMS-galen och Ida spelar Heroes). Vädret är dock riktigt fint vilket drar ner pluggmoralen en smula.

Hoppas ni har det lika fint som vi! Xoxo


Parasit

Hejhejhejhej.

Det har kommit hit en kille. Det verkar som att han tänker stanna. Sjukt obehaglig är han också. Sitter och sneglar ondskefullt på mig när jag bara försöker fota Ida:

Han var här i morse när jag vaknade också. Han verkar tro att han får bo här. Ida verkar också tro det. Vet inte vad jag ska göra. Han är som en parasit.

Jag försökte ge honom arga ögat:
Det var bara Nesche (tysken) som blev rädd. Han är gjord av stål den här snubben. Nu pratar han och Ida om att åka till IKEA också. Känns inte bra. Att åka till IKEA är ju nästan som att skriva på ett hyreskontrakt.

Återkommer när jag har lyckats lura ut honom ur huset och låst dörren.

Ida hälsar "natti natti"!

Hon hälsar även att denna dräkt är mycket fashion och att den ger ett utmärkt tryck över bröstet.



Dagens problem

Hej, Ida här. Ville bara dela med mig av att livet i Australien verkligen inte alltid är en dans på rosor.

Problem som uppstått:

-Min visdomstand har skapat en bulle i min kind som verkligen inte verkar vilja ge sig. Tandläkare? Är inte det svindyrt i liberala välfärdsstater?

- Att ledklättra utomhus är läskigt nog. Men att Pete the Butcher också påpekar att bultarna har suttit i sen sjuttitalet hjälpte inte mig.

- Annie sitter fast på numera känd plats. Hon verkar dock inte komma därifrån. Jag vet vart hon är men kan inte hjälpa henne. Bara framtiden kan utvisa hur detta slutar. Dessutom, för alla oroliga: jag vet att hon är safe, och vi håller kontakten :)

- Offentlighetsprincipen verkar inte gälla i Australien. Vill de inte ge ut dokument så behöver de inte. Detta har jag fått smaka på och min c-uppsats hänger återigen på en skör tråd.

Det var det för nu. Eftersom bilder är bra har jag snott några från Amandas blogg som hon tog under vår Scavenger hunt. Vi hörs!



Från vänster: Annie med Coco framför street art, våra fötter samt Coco ovanpå Sydey i miniatyr, Coco och Cocogirls vid målet: puben med takterass i the Rocks.

We are the coconut-champions!

Hej alla glada (och ledsna, vi diskriminerar inte)!
Igår var vi ute på en fantastisk "scavenger-hunt". Amnda, Cheppih, Ida och jag teamade ihop oss med två tyska tjejer. Vi blev tilldelade en karta, 15 ledtrådar samt en kokosnöt. Vi skulle sedan leta upp alla 15 ställen och fotografera kokosnöten framför dessa.


Vi var så sjukt duktiga, lyckades hitta varenda ställe och var klara först. Dock var inte de som höll i det på plats när vi kom fram. Lite utav en besvikelse. Hursomhelst, så vann vi! Vi fick 150 dolares på ett bowlingställe. Man kan tydligen köpa alkohol för de checkarna. Det känns bra, annars kan det ju vara lite kinkigt det där med att dela ut alkohol som vinst. Men di hära australiensarna, de vet hur man kommer runt det.


Efter våran fantastiska insats tyckte vi att vi förtjänade öl. I mängder. Vi satt på ett pubtak, blickade ut över operahuset och juggade loss (att jugga=drick öl ur en jug, det har inget med jugoslaver att göra). Det bästa var att när man gick på toa kunde man kissa loss och blicka ut över havet och operahuset, det är inte kattpiss.


En efter en droppade de klena av tills det bara var jag och Cheppih kvar. Vi slarvade in på Bondi Hotel och drack mera öl. Snackade med två grabbar varav den ena var från Irland. Han sa "People don't believe it, but only 90% of us are leprechauns". Jag skrattade så jag grät en smula, han ville ha en puss för besväret. Det ville jag inte ge honom så han blev arg och stormade iväg längs stranden. Då skrattade både Cheppih och jag tills vi grät. De vet hur man underhålller, di dära irländarna.


Idag har jag ätit aromat och turkisk peppar eftersom jag fick världens finaste paket på posten. Tack mami och papi!


Jag har hört att Ida var uppe och surfade i morse, hon har också varit och handlat. Det är vad jag hört, som sagt, inte sett med egna ögon då jag har legat i mitt rum hela dagen. Ibland får man unna sig och götta sig rejält.


Har tyvärr inga göttiga kokosnötsbilder. Men jag ska få dem av Amanda senare så då får ni ser hur en kokosnöt på stan ser ut. Ni får hålla till godo med dessa:

 

Bild ett visar Ida samt tysk höga på vinst, öl samt takluft. Bild två visar hur vi stannade på vägen för att dricka öl och vann ändå! bild 3 visar hur sjukt nöjd jag är efter att ha kissat bakom en palm. Bild fyra visar Cheppih samt förut nämnda tysk när de gosar loss med en rondellbil.

 

Laters haters.


Förväntningar

Det verkar som om det finns en hel del höga förväntningar på vår blogg. Nakenchockerna ska vara naknare, informationen saftigare, inläggen flera, bilderna snyggare, texterna roligare och mer spännig överlag. Vi vill härmed bara tydliggöra att vi inte på något sätt gör det här professionellt, och vi får inget betalt (EFTERSOM FOLK ALDRIG VERKAR VILJA SKÄNKA PENGAR TILL VÅRT FESTIVALANDE!!) så please, show some mercy. Så här ligger det till:

Ni får helt ekelt läsa bloggen för att ni tycker om oss och är våra vänner. Vi kommer inte bju på göttigötti varje dag. Så enkelt är det, take it or leave it.

Ok. Då va vi klara med den biten hoppas jag. Igår va klättergänget på nåt så spännande som crab racing. Tydligen är det mer common än uncommon i Sydney. Så här går det till: Man går till en helt vanlig pub. En kille med en jättelik krabb-arm och en "uppstoppad" krabba på hatten pratar massa i mikrofonen och ropar upp alla som skrivit upp sig. När dessa visar att de är på plats skjuter en kvinna med gigantisk vattenpistol på dem. När alla är uppropade tävlar man i vem som kan blåsa upp en ballong tills den smäller snabbast. Detta har fortfarande inget med själva crabracet att göra. Vinnaren får en alkoläsk. Sen släpps krabborna ut mitt på ett runt bord. Varje krabba har ett nummer och den krabba som är först ut till kanten vinner. Vinnaren får sedan tävla mot tvåan i rockring. Vinnaren får en tisha.

Och australiensarna kallar oss "crazy swedes".



Bilderna visar Alex som tar på klättersele på puben, crazy crab-man, crab racingen och rockringstävling.

RSS 2.0